To spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcij kot so:
Shranjujejo vaše nastavitve na spletni strani,
Pomagajo naši ekipi razumeti, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Martinovi štruklji
Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
Martinovi štruklji so odlična jed, ki se odlično prileže tudi ob Martinovem. Ponujamo vam preprost recept za Martinove štruklje, ki jih lahko serviramo kot prilogo ali pa samostojno jed.
Priprava jedi
Testo
Količina | Setstavina |
---|---|
50g | ferge |
Žlica | Sol |
Vlečeno testo
Količina | Setstavina |
---|---|
500g | moke |
1-2 | žlic olja |
sol | |
malo limoninega soka/ vinski kis | |
mlačna voda | |
olje/margarina |
Nadev
Količina | Setstavina |
---|---|
100g | surovo maslo |
500g | skuta |
1 | rumenjak |
3 | sneg iz rumenjakov |
100g | sladkor |
Preliv
Količina | Setstavina |
---|---|
400ml | vino |
200ml | voda |
150g | sladkor |
nastrgana limonina lupinica | |
Cimet |
1
V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.
2
Namažemo z oljem, zato da
se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.
3
Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.
4
Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.
5
Porežemo robove.
6
Surovo maslo umešamo s sladkorjem in rumenjakom (lahko dodamo vaniljev sladkor), ter dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili.
7
Na rahlo umešamo še sneg iz treh beljakov.
8
Namažemo po razvaljanem testu, zvijemo
in razrežemo na približno 5 cm dolge štruklje.
9
Kuhamo 30 minut v slanem kropu.
10
Vse skupaj pogrejemo, da je skoraj vrelo in zlijemo po še toplih štrukljih, dodamo še nekaj žlic vode, v kateri so se štrukljii kuhali.