Martinovi štruklji

Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
Martinovi štruklji so odlična jed, ki se odlično prileže tudi ob Martinovem. Ponujamo vam preprost recept za Martinove štruklje, ki jih lahko serviramo kot prilogo ali pa samostojno jed.

Priprava jedi

Testo

KoličinaSetstavina
50gferge
ŽlicaSol

Vlečeno testo

KoličinaSetstavina
500gmoke
1-2žlic olja
sol
malo limoninega soka/ vinski kis
mlačna voda
olje/margarina

Nadev

KoličinaSetstavina
100gsurovo maslo
500gskuta
1rumenjak
3sneg iz rumenjakov
100gsladkor

Preliv

KoličinaSetstavina
400mlvino
200mlvoda
150gsladkor
nastrgana limonina lupinica
Cimet

1

V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.

2

Namažemo z oljem, zato da se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.

3

Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.

4

Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.

5

Porežemo robove.

6

Surovo maslo umešamo s sladkorjem in rumenjakom (lahko dodamo vaniljev sladkor), ter dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili.

7

Na rahlo umešamo še sneg iz treh beljakov.

8

Namažemo po razvaljanem testu, zvijemo in razrežemo na približno 5 cm dolge štruklje.

9

Kuhamo 30 minut v slanem kropu.

10

Vse skupaj pogrejemo, da je skoraj vrelo in zlijemo po še toplih štrukljih, dodamo še nekaj žlic vode, v kateri so se štrukljii kuhali.

Komentarji

Pustite svoj komentar