Pečeni jabolčni štruklji

Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
RECEPT za PEČENE JABOLČNE ŠTRUKLJE 🍎 Po starem receptu (knjiga Slovenske narodne jedi je izšla leta 1966), z nekaj prilagoditvami: Nadevu lahko dodate kardamomon in rozine prehodno namočite v rumu. Naj vam tekne!

Priprava jedi

Vlečeno testo

KoličinaSetstavina
500gMoka
1-2Jajci
1-2 žliciOlje
sol
limonin sok/kis
mlačna voda
olje/margarina

Nadev

KoličinaSetstavina
150gmargarina
50gdrobtine
1,5 kgjabolka
100-150gsladkor
limonina lupinica
cimet
50grozine
sladkor za potresanje

1

V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.

2

Namažemo z oljem, zato da se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.

3

Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.

4

Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.

5

Porežemo robove.

6

Jabolka naribamo, mednje zmešamo cimet in sesekljane limonine lupinice (po želji tudi kardamomom).

7

V margarini prepražimo drobtine in namažemo testo.

8

Nato potresemo z jabolki, sladkorjem in rozinami (predtem jih lahko namočimo v rumu).

9

Zvijemo in spečemo v pečici.

10

Pečene štruklje razrežemo in po želji potresemo s sladkorjem. Ponudimo tople ali hladne.

Komentarji

Pustite svoj komentar