To spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcij kot so:
Shranjujejo vaše nastavitve na spletni strani,
Pomagajo naši ekipi razumeti, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Pečeni jabolčni štruklji
Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
RECEPT za PEČENE JABOLČNE ŠTRUKLJE 🍎 Po starem receptu (knjiga Slovenske narodne jedi je izšla leta 1966), z nekaj prilagoditvami: Nadevu lahko dodate kardamomon in rozine prehodno namočite v rumu. Naj vam tekne!
Priprava jedi
Vlečeno testo
Količina | Setstavina |
---|---|
500g | Moka |
1-2 | Jajci |
1-2 žlici | Olje |
sol | |
limonin sok/kis | |
mlačna voda | |
olje/margarina |
Nadev
Količina | Setstavina |
---|---|
150g | margarina |
50g | drobtine |
1,5 kg | jabolka |
100-150g | sladkor |
limonina lupinica | |
cimet | |
50g | rozine |
sladkor za potresanje |
1
V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.
2
Namažemo z oljem, zato da se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.
3
Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.
4
Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.
5
Porežemo robove.
6
Jabolka naribamo, mednje zmešamo cimet in sesekljane limonine lupinice (po želji tudi kardamomom).
7
V margarini prepražimo drobtine in namažemo testo.
8
Nato potresemo z jabolki, sladkorjem in rozinami (predtem jih lahko namočimo v rumu).
9
Zvijemo in spečemo v pečici.
10
Pečene štruklje razrežemo in po želji potresemo s sladkorjem. Ponudimo tople ali hladne.