To spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcij kot so:
Shranjujejo vaše nastavitve na spletni strani,
Pomagajo naši ekipi razumeti, kateri deli spletnega mesta se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Pečeni kostanjevi štruklji
Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
Kostanjevi štruklji se priležejo jeseni. Z njimi je sicer malce več dela, saj moramo kostanj nabrati, skuhati in olupiti. Vendar verjemite, ko boste pokusili končni izdelek, bosta ves čas in trud poplačana. Pa še poceni so ...
Priprava jedi
Vlečeno testo
Količina | Setstavina |
---|---|
500g | Moka |
1-2 | Jajci |
sol | |
limonin sok ali kis | |
Mlačna voda | |
Olje/margarina |
nadev
Količina | Setstavina |
---|---|
150g | surovo maslo |
100g | sladkor |
2 | rumenjaka |
100-150g | vanilijev sladkor |
2 | sneg iz beljakov |
500g | olupljen in pretlačen kostanj |
0,25l | mleko ali smetana |
1
V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.
2
Namažemo z oljem, zato da
se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.
3
Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.
4
Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.
5
Porežemo robove.
6
Surovo maslo umešamo s sladkorjem in rumenjakoma, dodamo vaniljev sladkor, kostanj in sneg iz beljakov.
7
Namažemo po razvlečenem testu.
8
Pregost nadev, ki se ne maže, razredčimo z mlekom ali smetano.
9
Zvijemo in pečemo v pečici.
10
Na pol pečene Štruklje vzamemo iz pečice in oblijemo z mlekom ali smetano, vrnemo v pečico in jih popolnoma spečemo.