Pečeni kostanjevi štruklji

Recept za 4
Čas priprave: 1h 25min
Kostanjevi štruklji se priležejo jeseni. Z njimi je sicer malce več dela, saj moramo kostanj nabrati, skuhati in olupiti. Vendar verjemite, ko boste pokusili končni izdelek, bosta ves čas in trud poplačana. Pa še poceni so ...

Priprava jedi

Vlečeno testo

KoličinaSetstavina
500gMoka
1-2Jajci
sol
limonin sok ali kis
Mlačna voda
Olje/margarina

nadev

KoličinaSetstavina
150gsurovo maslo
100gsladkor
2rumenjaka
100-150gvanilijev sladkor
2sneg iz beljakov
500golupljen in pretlačen kostanj
0,25lmleko ali smetana

1

V večjo skledo po vrsti dodamo zgoraj navedene sestavine in dobro pregnetemo.

2

Namažemo z oljem, zato da se med počivanjem ne naredi po vrhu skorjica, ki povzroča pri vlečenju luknje.

3

Damo na pomokano desko oziroma v skledo in pustimo počivati vsaj pol ure.

4

Testo nato na pomokanem prtu razvaljamo in nato razvlečemo z rokami. Pomagamo si s hrbtom roke, da s prsti ne prebodemo testa.

5

Porežemo robove.

6

Surovo maslo umešamo s sladkorjem in rumenjakoma, dodamo vaniljev sladkor, kostanj in sneg iz beljakov.

7

Namažemo po razvlečenem testu.

8

Pregost nadev, ki se ne maže, razredčimo z mlekom ali smetano.

9

Zvijemo in pečemo v pečici.

10

Na pol pečene Štruklje vzamemo iz pečice in oblijemo z mlekom ali smetano, vrnemo v pečico in jih popolnoma spečemo.

Komentarji

Pustite svoj komentar