7. državno tekmovanje v ocenjevanju štrukljev 21.1.2023 Mirna peč

Lokacija: avla muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka (Trg 8, 8216 Mirna Peč)
Datum: 21-01-2023

7. državno tekmovanje v ocenjevanju štrukljev 21.1.2023 Mirna peč

Vabljeni na ogled tekmovanja v ocenjevanju štrukljev, ki bo potekalo 21.1.2023, od 15:00 ure naprej, v avli muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni peči.

Kot velikokrat poudarjamo so štruklji ena izmed najbolj priljubljenih in raznolikih jedi v Sloveniji. Dolenjski oz. mirnopeški štruklji pa so glavna znamenitost mirnopeške doline. Tamkajšnje gospodinje in kuharji so jih pripravljali že kar nekaj časa pred nami.  Za tovrstna tekmovanja pa zanimanje narašča. Štruklji so navsezadnje lahko skromna postna ali izvrstna praznična jed, ki jo lahko postrežemo na 1001 način. Lahko so slani štruklji, sladki štruklji, kot priloga, glavna jed, posladek ali pa dodatek k juhi.

Štruklji so navsezadnje lahko skromna postna ali izvrstna praznična jed, ki jo lahko postrežemo na 1001 način. Lahko so slani štruklji, sladki štruklji, kot priloga, glavna jed, posladek ali pa dodatek k juhi.
Štruklji – slika je simbolična

Dogodek organizira Zveza kmetic Slovenije in DPŽ Mirna Peč.

Ocenjevanje bo potekalo premišljeno in po znanem vrstnem redu. Tričlanska strokovna komisija bo ocenjevala zunanji videz (debelina testa, barva zunanje plasti in sredice, oblika izdelka…), vonj štruklja, videz in pa inovativnost (nove uporabe nadevov, dodatkov…) in pa seveda okus.

Na dan ocenjevanja bodo rezultati na razpolago v večernih urah pri predsednici DPŽ Mirna Peč Jelki Krivec (040 504 036) in na spletni strani Zveze.

Zagotovo boste dobili nove ideje za štruklje in se  načudili vsem možnim načinom priprave.

Avtor: Rok Hvala

Komentarji

Pustite svoj komentar