Štrukljifest na dogodku Brda in Vino 2023

Lokacija: Šmartno, Goriška Brda
Datum: 22-04-2023

Štrukljifest na dogodku Brda in Vino 2023

Spremljajte nas na dogodku Vina in Brda.

Spomladanski dogodek Brda & Vino, ki ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih nekaj letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je na vinskem kot tudi na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih. Enostavno pripravljene jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.
Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se s kuhinjo v živo predstavi več kot 25 domačih in gostujočih restavracij ter več kot 30 briških vinarjev. Obiskovalci lahko čez dan okušajo okusne jedi kuharskih mojstrov in vina priznanih briških vinarjev ter obiščejo pestro tržnico, ki ponuja domači med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke. Bogat kulturno zabavni program obiskovalcem zagotavlja, da bo dan ob hrani, vinu in odlični družbi zanimiv in okusen.
Čas trajanja: 12:00 – 19:00
Na dogodku se bomo predstavili tudi ekipa Štrukljifesta. Ponudili vam bomo lahko 4 vrste štrukljev: Gluhe, Fest štruklje, Ajdove štruklje z orehi in Štruklje s skuto. Predvsem se veselimo vašega odziva in mnenj, pa tudi delitev vaših izkušenj kako jih pripravite vi.
Avtor: Rok Hvala

Komentarji

Pustite svoj komentar